Επεμβάσεις άλλων οργάνων

Παγκρεατεκτομή

Με την παγκρεατεκτομή αφαιρείται μέρος ή ολόκληρο το πάγκρεας, ένας αδένας πίσω από το στομάχι που παράγει ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην πέψη, και ορμόνες, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου. Προσφέρει την δυνατότητα για θεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο παγκρέατος, που συνήθως δεν ανιχνεύεται εώς ότου εξελιχθεί πολύ.

O στόχος της εκτομής είναι να αφαιρεθούν όλα τα τμήματα καρκινικού ιστού με παράλληλη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερου παγκρεατικού ιστού, χοληδόχου πόρου και/ή δωδεκαδακτύλου (ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου).

Παρ’όλα αυτά, σε μερικές περιπτώσεις αυτά πρέπει να αφαιρεθούν μαζί με κομμάτι στομάχου, η ονομαζόμενη επέμβαση Whipple.

Σπληνεκτομή

Εντοπιζόμενος στο άνω αριστερό τμήμα της κοιλιάς, ο σπλήνας βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής του αίματος που κυκλοφορεί στον οργανισμό και το φιλτράρει από βακτήρια και παλιά/χαλασμένα μόρια. Η αφαίρεση του σπλήνα (σπληνεκτομή) διενεργείται για την θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων που επηρεάζουν το συγκεκριμένο όργανο και επακολούθως το αίμα. Συνθήκες που πιθανό να απαιτούν σπληνεκτομή είναι:

  • Ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα (ΙΘΠ) : χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων που οδηγεί σε φτωχή πήξη του αίματος
  • Αιμολυτική αναιμία : μεγάλη καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων που απαιτεί συχνές μεταγγίσεις
  • Κληρονομικές παθήσεις : π.χ. σφαιροκυττάρωση, θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία
  • Σπληνομεγαλία (αύξηση μεγέθους του σπλήνα) : υπερμετρο φιλτράρισμα των αιμοπεταλίων, που οδηγεί σε φτωχή πήξη του αίματος
  • Έμφρακτο : θρόμβος αίματος παρεμποδίζει την παροχή αίματος στον σπλήνα
  • Ανεύρυσμα : ευμεγέθης αρτηρία με κίνδυνο ρήξης

Τμηματική ηπατεκτομή

Η τμηματική ηπατεκτομή (αφαίρεση τμήματος ήπατος) μπορεί να ενδείκνειται για αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων, όπως τραυματισμός ή απόστημα, ή για αφαίρεση καλοήθων ή κακοήθων όγκων. Η περιοχή και το ποσό του ηπαπτικού ιστού που θα εκταμεί εξαρτάται από την περιοχή, το μέγεθος και τον τύπο των βλαβών. Για κακοήθειες χρειάζεται να εκταμεί ένας ολόκληρος λοβός ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες αφαίρεσης όλων των καρκινικών κυττάρων. Επίσης, εκτομή μπορεί να διενεργηθεί ασφαλώς σε ασθενείς με υποτροπή της καρκινικής νόσου.

Χειρουργική ορθού

Η χειρουργική του ορθού ενδείκνυται για θεραπεία μιας ποκιλίας καταστάσεων που επηρεάζουν τον πρωκτό, το ορθό και/ή το κόλον (παχύ έντερο). Σε αυτές περιλαμβάνεται ο καρκίνος, η εκκολπωματική νόσος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η ακράτεια (απώλεια ελέγχου του εντέρου), η πρόπτωση (χαλάρωση οργάνων), οι αιμοορροϊδες, τα έλκη και τα συρίγγια. Οι χειρουργοί επιδιώκουν την διατήρηση του πρωκτού και του ορθού όπου αυτό είναι δυνατό.

Λαπαροσκοπική Xειρουργική
είναι η τεχνολογικά εξελιγμένη χειρουργική που επιτρέπει...

Εμπειρίες ασθενών

My personal experience has been great. I would highly recommend this clinic, the doctors and nurses. The facilities are very clean and comfortable. The information and pre-op is extremely detailed. I felt comfortable and in good hands throughout my entire stay. Well worth the money.
S. Dodson
|
Lost over 116 pounds in 10 months with the vertical sleeve gastrectomy