Επεμβάσεις παχέως εντέρου

Σκωληκοειδεκτομή

Σκωληκοειδεκτομή είναι η αφαίρεση της σκωληξοειδούς απόφυσης, ένα μικρό όργανο που βοηθά στη λίπανση του παχέος εντέρου (κόλον). Ενδείκνειται όταν η σκωληκοειδής φλεγμαίνει (σκωληκοειδίτιδα) ή δατιτραίνεται (με επακόλουθη μόλυνση, απόστημα, εντερική απόφραξη ή σήψη). Συμπτώματα σκωληκοειδίτιδος περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος και ευαισθησία, αύξηση θερμοκρασίας, ναυτία και εμετό.

Στην ελάχιστα επεμβατική σκωληκοειδεκτομή, ένα ενδοσκόπιο και μερικά χειρουργικά εργαλεία εισέρχονται μέσω μιας σειράς μικρών τομών ώστε να αφαιρεθεί η σκωληκοειδής απόφυση με απτέλεσμα λιγότερο πόνο και μικρότερη περίοδο ανάρρωσης σε σχέση με την ανοιχτή επέμβαση. Η κάμερα και το ενδοσκόπιο επιτρέπει τον χειρουργό να επιβεβαιώσει την παρουσία σκωληκοειδίτιδος και να διενεργήσει την επέμβαση χωρίς να κάνει μεγάλη τομή. Οι ασθενείς μπορούν να πάρουν εξιτήριο σε σχεδόν μια ημέρα.

Εκτομή παχέος – κολεκτομή

Κολεκτομή ονομάζεται η χειρουργική αφαίρεση ολόκληρου ή μέρους του παχέος εντέρου (κόλον). Η περιοχή που νοσεί αφαιρείται μέσω μιας τομής στην κοιλιά και τα υγιή όρια ξαναενώνονται.

Εάν αφαιρεθεί όλο το κόλον η επέμβαση κολεκτομή. Σε μερικούς ασθενείς είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το κόλον σε ανενεργή κατάσταση ώστε να του δοθεί χρόνος να ιαθεί, πριν ενωθούν ξανά τα δύο άκρα. Σ’αυτές τις περιπτώσεις ένα άνοιγμα δημιουργείται στο ανώτερο τμήμα του παχέος μέσω του κοιλιακού τοιχώματος (κολοστομία). Ένας σάκκος τοποθετείται πέριξ του ανοίγματος ώστε να συλλέγεται το περιεχόμενο του εντέρου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κολοστομία είναι προσωρινή.

 

 

 

Λαπαροσκοπική Xειρουργική
είναι η τεχνολογικά εξελιγμένη χειρουργική που επιτρέπει...

Εμπειρίες ασθενών

My personal experience has been great. I would highly recommend this clinic, the doctors and nurses. The facilities are very clean and comfortable. The information and pre-op is extremely detailed. I felt comfortable and in good hands throughout my entire stay. Well worth the money.
S. Dodson
|
Lost over 116 pounds in 10 months with the vertical sleeve gastrectomy